Goji uogos: penkios naudingiausios savybės mūsų sveikatai

Šios raudonos, rūgščiai saldžios uogos yra gerai žinomos dėl jų maistinių savybių. Dėl didelio antioksidantų, vitaminų ir amino rūgščių kiekio, esančių goji uogose, jos dar vadinamos „jaunystės eliksyru” ir „Himalajų gyventojų ilgaamžiškumo paslaptimi‘‘. Goji uogos stiprina nervų sistemą, gerina virškinimą, didina vaisingumą, lėtina senėjimą.

 

Sumažina svorį

 

Taip yra todėl, jog Goji uogose gausu skaidulų, kurios gali kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, apetitą bei tiesiog padėti pajusti sotumo jausmą. Atliekant tyrimus nuo nutukimo gydomiems pacientams buvo duodama Goji uogų rytais ir vakarais. Rezultatai buvo puikūs: dauguma pacientų, prarado nepageidaujamą svorį. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad Goji uogose esantys polisacharidai veiksmingai mažinant svorį, maistą verčia energija, bet ne riebalais.

 

Sustiprina imuninę sistemą ir apsaugo nuo gripo

 

Daugiau kaip 40 metų atliekami tyrimai parodė, kad Goji uogos gali reguliuoti imuninę sistemą, siekiant įgyvendinti ir valdyti daugelį svarbių organizmo apsauginių funkcijų.

 

Antioksidantų šaltinis

 

Antioksidantai apsaugo nuo laisvųjų radikalų, kurie yra kenksmingos molekulės, galinčios pažeisti jūsų ląsteles. Manoma, kad antioksidantai, suvartoti per maistą, yra svarbūs sveikatai ir apsaugai nuo lėtinių ligų.

 

Antisenėjimo privalumai

 

Kai kurie tyrimai taip pat parodė, kad goji uogų ekstraktas gali padėti atitolinti senėjimo procesą ląstelėse. Daugybės maisto produktų, kuriuose yra daug antioksidantų, vartojimas, padeda apsisaugoti nuo priešlaikinio senėjimo.

 

Padidina energijos lygį

 

Koncentruoto goji uogų ar sulčių vartojimas yra susijęs su pagerėjusia energija ir jausmais dėl bendros gerovės. Goji uogų vartojimas gali sustiprinti raumenų ir kepenų glikogeno, gliukozės saugojimo formos, kuri padeda išlaikyti fizinį aktyvumą, sukūrimą.
goji-uogos
Копия karolina
Prenumeruok naujienas
Holler Box

Jūsų patogumui ir geresnei patirčiai svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę SUTINKU arba tęsdami naršymą, Jūs sutinkate, kad slapukai būtų įrašomi. Daugiau informacijos

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close